איך לקדם בריאות פמיניסטית בלי לקום מהכסא – יום האשה הבינלאומי 2018 #PressforProgress

איך אפשר ליישם רפואה פמיניסטית? יש כמה כללים שמנחים אותי במרפאה, בקריאת וכתיבת ספרות רפואית, בחיפוש וכתיבת מחקר, בהאזנה להרצאה או בזמן הוראה. לכבוד יום האשה הבינלאומי, אני רוצה לשתף אותם איתכן/ם. מאת ד"ר ליאור ברוך

יום האשה הבינלאומי חל היום, והשנה נושאו #PressforProgress – לדחוף קדימה.

מאז שהקמתי את לבריאותה​ גיבשתי לעצמי בהדרגה כמה כללים שמנחים אותי כשאני פוגשת מטופלות/ים במרפאה, כשאני כותבת או קוראת ספרות רפואית, מחפשת או עורכת מחקר, מאזינה להרצאה או מעבירה אחת, ולמעשה, בכל נקודה בה החלק המקצועי בי צריך להתעורר ולפעול. אך למרות השימוש התדיר בכללים האלה, זו הפעם הראשונה שאני כותבת אותם במסודר, ולכבוד יום האשה גם חולקת אתכן/ם. 

מחזק ומשמח אותי לזכור שאני לא היחידה שמאמינה בגישה פמיניסטית לרפואה. רופאים ורופאות רבות נוהגות לפי אותן אמונות, בין אם אינטואיטיבית או לאחר מחשבה, ובין אם הן קוראות לעצמן רופאות פמיניסטיות או שלא. לטובתנו, אנחנו יכולות/ים להמשיך ולהרחיב את המעגל הזה. נושא השנה מזכיר לנו לדחוף קדימה, לעודד אנשי ונשות מקצועות טיפוליים לאמץ גישה פמיניסטית.

איך דוחפות?

יש עשרות דרכים. אחת מהן היא להפיץ את העלון המצורף כאן כתמונה, ליידע וללמד, ולהגביר את הנוכחות של הרפואה הפמיניסטית במעגלים שונים. זו לא הפתעה שהכללים פשוטים למדי, ובעיקר אנושיים, אך חשוב לנסח ולהגדיר אותם כדי להפוך אותם למעורפלים פחות, ולישימים יותר. זו הצעת הגשה, שדורשת בעיקר רצון טוב, ואז קצת תרגול 🙂 .

כתמיד, מוזמנות/ים לשתף, להוסיף כללים משלכן/ם, להגיב, להאיר ולחלוק מחשבות.

ניתן לשתף את הרשומה כולה או לשמור את התמונה בלבד ולשלוח למי שמתאים.

יום אשה בינלאומי מקדם ומוצלח לכולנו,

ליאור.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות דומות

אנדויוגה – יוגה נשית לטיפול בתסמיני אנדומטריוזיס

חולות אנדומטריוזיס רבות נשלחות ליטול גלולות למניעת הריון על מנת להתמודד עם התסמינים. מחקר חדש מציע טיפול בכאב באמצעות
דילוג לתוכן